Atestat de medicină complementară și alternativă

În România, medicii și medicii rezidenți pot obține atestate și drept de liberă practică în medicina complementară și alternativă, valabile atât în România cât și în străinatate. Pentru medicii rezidenți, acestea reprezintă o oportunitate foarte atractivă, având în vedere că dreptul de liberă practică în specialitatea aleasă poate fi obținută doar după promovarea examenului de medic specialist

Obținerea acestor atestate este coordonată și supravegheată de către Ordinul Practicienilor în Medicină Complementară/ Alternativă. Site-ul http://www.opmca.ro/ conține legislația în vigoare, detalii referitoare la obținerea dreptului de practică și despre centrele care organizează cursurile de calificare și examenele.

Domeniile variază de la presopunctură la apifitoterapie, o listă completă fiind aici: http://www.opmca.ro/codificarea-practicilor/. Cursurile pot fi urmate în centrele atestate sau online, iar Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare organizează periodic asemenea cursuri ( http://www.snspms.ro/).