Campania națională „REZIDENT DE NOTA 10” promovează medicii rezidenți de valoare din România și atrage atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani.

Este cunoscută situația ingrată a medicilor rezidenți care de cele mai multe ori nu dispun de echipamente medicale, cărți de specialitate sau nu-și pot permite deplasări la cursuri de perfecționare sau conferințe în străinătate.

Campania noastră își propune să atragă sponsori pentru a-i ajuta pe tinerii care practică medicina în țara noastră cu pasiune și devotament, dar și să facă cunoscute cazurile impresionante ale tinerilor medici.

„REZIDENT DE NOTA 10” este modul nostru de a le mulțumi tinerilor care și-au sacrificat poate cei mai frumoși ani pentru a salva vieți.

Pentru că în spatele zâmbetelor adolescentine, a halatelor albe scrobite se ascund poveștile lor: chirii prea mari, gărzi prea multe, oboseală, dar și angoasa părinților.

Și dacă și voi cunoașteți un medic rezident care v-a impresionat atât prin profesionalism, dar și prin atitudine vă invităm să-l promovați aici pentru a-i cunoaște povestea.

Pentru medicii rezidenti sanatatea oamenilor este o prioritate. A venit momentul sa ii cunoastem si sa le aratam recunostiinta. Impreuna putem sa ii facem sa se simta apreciati si sa ii ajutam. Doar asa putem sa oprim exodul lor in strainatate.
La fiecare 5 ore un medic pleaca in strainatate.
Din 2007 până în prezent, aproximativ 14.000 de medici români au ales să profeseze în altă țară.
România are o rată a migrației doctorilor de 9% față de media europeană de 2,5%, potrivit datelor Colegiului Medicilor din România (CMR).
Mai exact, conform Eurostat 2011, media medicilor români la 1.000 de locuitori este de 2,4 specialiști față de media celorlalte țări europene, de 3,4 medici la 1.000 de locuitori.

Motivele pentru care medicii doresc sa plece sunt lipsa respectului pentru profesie, dificultățile financiare și lipsa oportunităţilor de educație și perfecționare pe care le au în România.
Se poate declara cod Rosu pe exodul medicilor in strainatate.
Daca autoritatile nu pot face nimic e momentul sa implicam mediul privat.
Criza de personal medical trebuie sa ne motiveze sa sustinem Campania nationala ,,Rezident de nota 10’’.Salariul unui medic din Romania este de 16 ori mai mic decat salariul mediu din Uniunea Europeana.

Medicii rezidenti din Romania au o profesie nu un job.

Obiectivele Campaniei:
– sa respectam medici rezidenti din Romania
– sa le oferim sprijinul financiar de care au nevoie.